Фолксваген (Volkswagen Group) отчете спад на продажбите, реализирани от различните му

...
Фолксваген (Volkswagen Group) отчете спад на продажбите, реализирани от различните му
Коментари Харесай

Фолксваген с ръст на продажбите през първото тримесечие

" Фолксваген "  (Volkswagen Group) регистрира спад на продажбите, осъществени от другите му подразделения през март, съобщи ДПА.

Германската автомобилостроителна корпорация е доставила на свои клиенти 800 600 транспортни средства, което съставлява понижение с 1,4 на 100 по отношение на март 2023 година  

Концернът показва, че през първото тримесечие на 2024 година е продало с 3,3 на 100 по-малко електрически транспортни средства (136 400) в съпоставяне със същия интервал на 2023 година (141 000).

През интервала януари-март 2024 година продажбите на " Фолксваген " като цяло обаче са се усили с 3 на 100 по отношение на първите три месеца на миналата година до 2,1 милиона транспортни средства. 

През март концернът е записал по-малко продажби на основни пазари като Европа и Китай, само че е постигнал нарастване в Северна Америка. 

Германската група бележи растеж при главните си марки " Фолксваген " и " Сеат " (Seat). 

При първокласните марки на концерна - " Ауди " (Audi) и " Порше " (Porsche), обаче е регистриран спад на продажбите. 

От своя страна компанията  " Порше "  обяви, че през първите три месеца на годината е доставила на свои клиенти 77 640 автомобила. Това съставлява спад от 4 на 100 по отношение на първото тримесечие на 2023 г. 

Производителят на първокласни коли регистрира значителен спад на продажбите си на основни пазари като Китай (-24 на сто) и Северна Америка (-23 на сто), отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР